Lavendelskorpor med mandel recept

Ellinors lavendelskorpor
Fyll kakburken med goda skorpor som smaksätts med lavendel och sötmandel – himmelskt gott!
Annons
Ellinors lavendelskorpor
Förvara de skorpor som blir över i en burk med tättslutande lock. Foto: Pontus Ferneman

Recept lavendelskorpor med mandel

35–40 st

1 dl sötmandel
1 3/4 dl strösocker
2 msk torkade el färska lavendelblommor
125 g smör, mjukt
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver

Ugn 200°, 175°

 

Så här gör du lavendelskorpor

Annons

1. Hacka mandeln grovt. Använd en mortel och stöt hälften av sockret med lavendelblommorna.

2. Vispa smör, lavendelsocker och resten av sockret poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.

3. Blanda mandel, mjöl och bakpulver. Tillsätt det och arbeta ihop till en deg.

4. Dela degen i tre delar och rulla dem till längder, ca 40 cm långa. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda dem gyllenbruna i mitten av ugnen i 200°, 10–15 min.

5. Sänk ugnsvärmen till 175°. Skär längderna medan de är varma i 2 cm breda bitar. Lägg skorporna på en plåt, gärna med snitt ytan upp. Torka skorporna i ugnen ca 10 min, vänd dem då och då. Ta ut plåten och låt skorporna svalna.

 

Hallon- & vaniljskorpor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons