Recept: Lax med persiljeströssel och gräddstuvad purjolök

Lax med persiljeströssel och gräddstuvad purjolök
Lax med frasigt persiljeströssel och gräddstuvad purjolök – en rätt som du vill laga om och om igen!
Annons
Lax med persiljeströssel och gräddstuvad purjolök
Foto: Ludwig Swanberg

Lax med persiljeströssel och gräddstuvad purjolök

4 portioner
4 bitar laxfilé à 150 g
salt, svartpeppar
Persiljeströssel:
3 skivor vitt bröd
1 msk klippt persilja
1 msk smält smör
3 msk fint tärnad rödlök
Tillbehör:
gräddstuvad purjolök, se recept
kokt potatis
kokt broccoli

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsform. Salta och peppra.
3. Persiljeströssel: Skär bort kanterna på brödet. Mixa bröd, persilja, smör och lök till en smulig massa, och fördela över laxbitarna.
4. Tillaga i ugnen, ca 15 minuter. Servera med gräddstuvad purjolök, kokt potatis och kokt broccoli.

Gräddstuvad purjolök

4 portioner: Ansa och strimla 2 purjolökar, och fräs strimlorna i en stekpanna med olivolja. Tillsätt 2 dl vispgrädde och låt puttra, 5–10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera till laxen.

Recept: Åsa Swanberg

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons