Recept: Laxbricka med rökt och gravad lax

Laxbricka med rökt och gravad lax.
Nytt på julbordet – laxbricka med två smarriga munsbitar med rökt och gravad lax!
Annons

Laxbricka med rökt och gravad lax.

Recept: Laxbricka med rökt och gravad lax

Två smarriga munsbitar med lax.
8 bufféportioner
200 g gravad lax
3 skivor kavring
200 g kallrökt lax
Hovmästarsås:
1 msk strösocker
1 msk ljus sirap
2 msk hackad dill
2 msk senap
1 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
salt, peppar
1/2 dl vispgrädde
Äppelsallad:
1 äpple
1 dl majonnäs
1 msk riven pepparrot
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
salt, peppar
Garnering:
sallad
citron
dill

Annons

Gör så här:
1. Hovmästarsås: Mixa socker, sirap och dill. Blanda i all senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under mixning. Vispa grädden och blanda med 1/2 dl av såsen. Servera resten av såsen bredvid.
2. Skär den gravade laxen i 3 cm breda strimlor. Kantskär kavringen och dela varje brödskiva i 6 bitar. Lägg en bit gravad lax på varje brödbit och toppa med hovmästarsås (den med grädde, se punkt 1).
3. Äppelsallad: Skölj och riv äpplet och krama ut vätskan. Blanda äpple, majonnäs, pepparrot, dill och persilja. Smaka av med salt och peppar.
4. Skär den kallrökta laxen i 3 cm breda strimlor och lägg på en klick äppelsallad. Rulla ihop och ställ på ett fat.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Recept: Laxmousse med varmrökt lax

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons