Recept: Laxburgare med kräftröra

Recept: Laxburgare med kräftröra
Lite rökt lax i färssmeten gör burgarna extra goda! Lyxa till det med kräftröra som dressing och picklad rödlök på toppen.
Annons

Laxburgare med kräftröra

Laxburgare med kräftröra

4 portioner
30 minuter inkl pickling

600 g laxfilé
100 g rökt lax
1 msk potatismjöl
1 msk finhackad gräslök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk olja
Kräftröra:
1 burk kräftstjärtar, ca 170 g avrunnen vikt
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
3 msk finhackad dill
1 msk finklippt gräslök
Tillbehör:
4 hamburgerbröd
salladsblad
½ gurka
picklad rödlök, se recept

Annons

Gör så här:
1. Mixa laxfilé, rökt lax, potatismjöl, gräslök, salt och peppar till en grov färs. Forma 4 burgare av smeten, och ställ in dem i kylen.
2. Kräftröra: Låt kräftorna rinna av väl och hacka dem grovt. Blanda kräftstjärtar, majonnäs, crème fraiche, dill, gräslök, salt och peppar.
3. Skölj och skär gurkan i sneda skivor. Skölj salladsbladen. Värm bröden i ugnen.
4. Stek laxburgarna en stekpanna med olja, 2–3 minuter per sida.
5. Vid servering: Lägg ihop burgarna med bröd, salladsblad, kräftröra, lax, picklad rödlök och bröd. Servera resten av den picklade löken och kräftröran bredvid om det blir något över.

Picklad rödlök

Skala och skiva 1 rödlök fint. Blanda › (12%), 1 dl strösocker och 1 ½ dl vatten, och rör om tills sockret lösts upp. Lägg i löken och låt den ligga i lagen i ca 30 minuter.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons