Leif Mannerströms köttbullar recept

Leif Mannerströms köttbullar recept
Leif Mannerströms köttbullsrecept har varit med i familjen länge och för det ger han ofta sin fru Lilian, äran. Det är brödet som gör det där lilla extra.
Annons
Leif Mannerströms köttbullar
Leif Mannerströms köttbullar. Foto: Pressbild

Recept Leif Mannerströms köttbullar

4 portioner

400 g nötfärs och 400 g blandfärs
1 dl gräddmjölk (½ dl mjölk ½ dl grädde)
1 dl ströbröd
1 ägg
½ dl vatten
2 medelstora kokta potatisar
2 små gul lökar
1 msk farinsocker
3 msk anjovisspad
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk soja
salt och nymalen vitpeppar
smör till stekning

Annons

 

Så här gör du Leif Mannerströms köttbullar

1. Rör ihop gräddmjölken, ströbrödet, ägg och vatten till en lös smet. Låt dra i cirka 10 minuter.

2. Skala lökarna, riv en av lökarna på ett rivjärn, finhacka och stek den andra gyllenbrun.

3. Mosa sönder den kokta potatisen med en gaffel.

4. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet, smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

5. Forma runda små köttbullar av cirka 25 g styck och stek gyllenbruna i smör.

 

Leif Mannerström är en svensk krögare och en av domarna i Sveriges mästerkock och Sveriges yngsta mästerkock i TV4. Han är nu aktuell med sina köttbullar för Dafgårds.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons