Recept: Lingonsill

Lingonsill.
Lingonsill – julens godaste sill! Här tillsammans med ett vegetariskt alternativ gjord på skogschampinjoner.
Annons

Lingonsill.

Recept: Lingonsill

8 bufféportioner
1 morot
1 rödlök
2 förp 5 minuters inläggningssill à 240 g
2 dl frysta lingon
1/2 dl dill
2 msk gräslök
Lag:
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit, 12%
1 tsk svartpepparkorn
2 lagerblad
Tillbehör:
hårdkokta ägg

Annons

Gör så här:
1. Lag: Koka upp och koka socker, vatten, ättiksprit, pepparkorn och lagerblad tills sockret lösts upp. Låt svalna.
2. Skala och skiva moroten. Skala, dela och skiva löken. Skär sillen i sneda bitar.
3. Varva sill, morot, lök, lingon, dill och gräslök i en burk. Häll på lagen och låt dra i kylen i minst ett dygn.

Tips!

Gör en vegetarisk variant av lingonsillen. Ansa och skär 300 g skogschampinjoner i bitar och lägg ner i ättikslagen när den precis kokat upp. Låt svampen svalna i lagen och följ sedan beskrivningen på lingonsill.

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också:

Granatäpplesill

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons