Linguine med musslor i vinsås

Linguine med musslor
Så enkelt att tillaga och 
så gott med musslor som 
ger pastan en känsla av 
lyx!
Annons
Linguine med musslor
Lite vitlökssmör gör susen till musslorna och pastan. Foto: Ulf Svensson

Recept pasta med musslor i vinsås

4 port
400 g pasta, t ex linguine el spagetti
1 kg blåmusslor

Sås
1/2 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1/2 dl persilja
2 msk olivolja
5 dl musselspad (från kokningen)
1 dl matlagningsgrädde
2 msk vetemjöl
1 dl vitt vin
1 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Vitlökssmör
100 g smör
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja

Till servering
bröd
citron

Annons

Gör så här

1. Tvätta musslorna och skrapa bort skägget. Släng alla trasiga. Koka pastan enl anv på förp. Blanda ingredienserna till vitlökssmöret.

2. Koka upp 1 liter vatten och 1 tsk salt. Lägg i musslorna, några åt gången så vattnet hålls kokande hela tiden. Skaka kastrullen några gånger. Koka dem ca 5 min. Kontrollera efter ett par min att alla musslor öppnat sig. Kasta de som inte gjort det.

3. Sås: Finhacka paprikan, hacka vitlöken och persiljan. Stek dem hastigt i lite olja. Häll 5 dl musselspad i en kastrull, tillsätt paprikaröran. Koka upp.

4. Blanda grädde och mjöl och häll det i kastrullen. Låt sjuda några min. Tillsätt vin och smaka av med salt och peppar. Lägg ner den kokta pastan i såsen och blanda ner musslorna.

5. Klicka över vitlökssmör och servera med bröd och citronklyftor.

 

Annons

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons