Lövbiffsrulader i gräddig sås med pepparrot

Lövbiffsrulader i gräddig sås med pepparrot
Lövbiffsrulader i gräddig sås med pepparrot – det ultimata fredagsmyset då lövbiff går så snabbt att tillaga!
Annons

Lövbiffsrulader i gräddig sås med pepparrot

Lövbiffsrulader i gräddig sås med pepparrot

4 portioner
ca 600 g lövbiff
4–6 skivor skinka av valfri sort
1 äpple
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse + vatten
1/2 dl riven, färsk pepparrot
100 g sugarsnaps eller sockerärter
1 dl finhackad salladslök
Garnering:
färsk pepparrot
grovhackad persilja
Tillbehör:
klyftpotatis eller kokt, pressad potatis
sallad

Annons

Gör så här:
1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda, och lägg på skinka på biffarna.
2. Kärna ur och klyfta äpplet. Lägg en klyfta på varje lövbiff. Rulla ihop och fäst med en tandpetare. Salta och peppra runt om.
3. Bryn ruladerna runt om i en stekpanna med smör. Tillsätt grädde, och låt puttra på svag värme, 10 minuter. Ta upp ruladerna. Ta bort tandpetarna.
4. Koka sugarsnapsen i lättsaltat vatten.
5. Red av såsen med majsstärkelse utrört i lite vatten. Lägg i ruladerna igen och koka upp.
6. Lägg i pepparrot, strimlade sugarsnaps och salladslök.
7. Vid servering: Garnera med riven pepparrot och persilja. Servera med rostad klyftpotatis och sallad.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons