Lyxig laxpasta med saffran och grönkål

Lyxig laxpasta med saffran och grönkål
Enkel men ack så god pastarätt som passar att göras på både gravad och rökt lax. Perfekt om du har rester över från julbordet!
Annons

Lyxig laxpasta med saffran och grönkål

Lyxig laxpasta med saffran och grönkål

4 portioner
150 g grönkål
400 g pasta, t ex pappardelle
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran, 1 kuvert
1 1/2 msk fiskfond
svartpeppar
ev lite salt
1 msk hackad persilja
120 g rökt eller gravad lax
Garnering:
persilja

Annons

Gör så här:
1. Repa grönkålen.
2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg med grönkålen de sista 2 minuterna av koktiden. Häll av i ett durkslag.
3. Värm crème fraiche, saffran och fond i en stor kastrull. Smaka
av med peppar och eventuellt lite salt.
4. Rör ner hackad persilja. Vänd sedan ner pasta och grönkål i kastrullen. Lägg upp pastan i djupa tallrikar. Strimla laxen och lägg på pastan. Strö över persilja.

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons