Lyxig räkmacka med extra allt

Räkmacka med sparris
När du är sugen på något riktigt gott ska du unna dig denna fantastiska räkmacka med både sparriskräm och hemlagad majonnäs!
Annons
Räkmacka med sparris
Räkor, sparris och hemlagad majonnäs – åh vad gott! Foto: Anders Norrsell

Recept räkmacka med sparris

4 port

4 skivor vitt bröd
2 msk smör
300 g skalade räkor
4 kokta ägg

Majonnäs
1 ägg
1 msk citronsaft
1 msk fransk senap
2 dl rapsolja
salt och peppar

Sparriskräm
500 g grön sparris
200 g färskost, t ex philadelphiaost
salt och peppar

Annons

Gör så här

1. Majonnäs: Knäck ägget i en hög bunke. Tillsätt citronsaft och fransk senap. Häll i olja. Sätt en mixerstav i botten på bunken. Rör den sakta uppåt så tjocknar majonnäsen underifrån. Salta och peppra.

2. Sparriskräm: Koka sparrisen 10 min. Skär av knopparna och mixa skaften med färskost. Salta och peppra.

3. Stek brödet i smör. Bred sparriskrämen på brödet. Lägg på sparrisknoppar och räkor. Hacka äggen, strö över smörgåsarna. Servera majonnäsen till.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons