Mandelkaka med lemon curd och bär

Glutenfri mandelkaka med bär
Kalas i helgen? Bjud på en fantastiskt saftig kaka som kan serveras hel som tårta eller i rutor med lite lättvispad grädde. Den är dessutom glutenfri!
Annons
Glutenfri mandelkaka med bär
Prova vår glutenfria mandelkaka med syrlig topping och söta bär!

Recept mandelkaka med lemon curd och bär

ca 28 bitar

200 g smör
250 g sötmandel
6–8 bittermandlar
4 medelstora kokta potatisar
5 ägg
4½ dl strösocker

Garnering
1 burk lemon curd, ca 320 g
250–300 g jordgubbar & blåbär

Annons

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret och låt det svalna. Mal sötmandel och bittermandel i mandelkvarn. Riv potatisen fint.

Annons

2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mandeln i äggsmeten. Vänd i potatisen. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25×40 cm, med bakpapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

4. Garnering: Bred lemon curd på kakan. Garnera med bär.

5. Skär upp kakan i rutor. Servera gärna lite lättvispad grädde till.

OBS! Mängden bittermandel kan tyckas stor, men det ska vara så många eftersom det är till en stor långpannekaka.

Recept: Boel Ottmer
Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons