Marängtårta med jordgubbar och choklad i långpanna recept

Marängtårta med jordgubbar
Bjud på glutenfri långpannetårta med nötmarängbotten, grädde, jordgubbar och 
choklad. Mums för alla!
Annons
Marängtårta med jordgubbar
Frasig maräng, fluffig grädde och söta jordgubbar – mmm, vad gott! Foto: Pontus Ferneman

Recept marängtårta med jordgubbar och choklad i långpanna

16–20 bitar

6 äggvitor
1 krm salt
3½ dl strösocker
100 g hasselnötter, finhackade

Garnering
ca 150 g choklad
½ msk smör
ca 5 dl vispgrädde
ca 1½ liter jordgubbar
50–100 g hasselnötter, grovt hackade

Annons

Ugn 150°, 125°

 

Så här bakar du marängtårta med jordgubbar

1. Sätt ugnen på 150°.

Annons

2. Vispa vitorna och saltet till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner nötterna. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

3. Sätt in marängen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 125°. Grädda i 50–60 min. Låt svalna i eftervärmen.

4. Garnering: Smält chokladen och blanda ner smöret, låt svalna.

5. Vispa grädden. Skär ca ½ liter av jordgubbarna i små bitar. Blanda med grädden. Bred det på marängbottnen.

6. Garnera tårtan med resterande jordgubbar, choklad och nötter.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons