Mazariner med äpple och glasyr recept

Äppelmazariner
Så ljuvligt goda mazariner med äpple i fyllningen! Servera dem med eller utan glasyr. Vill du hellre bara sikta florsocker över så går det också bra.
Annons
Äppelmazariner
Under glasyren döljer sig mumsiga äppelbitar! Foto: Pontus Ferneman

Recept mazariner med äpple och glasyr

ca 10 st

Mördeg
2½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
100 g smör, kallt

Fyllning
250 g mandelmassa
100 g smör, mjukt
2 ägg
1–2 äpplen

Glasyr
2 dl florsocker
ca 1½ msk vatten
ev några droppar röd hushållsfärg

Annons

Ugn 175°

 

Så här gör du mazariner med äpplen

1. Mördeg: Arbeta snabbt ihop ingredienserna. Använd gärna matberedare men tänk på att bara precis köra samman till en deg. Låt degen vila svalt i plast ca 30 min.

2. Kavla eller tryck ut degen i smorda mazarinformar eller engångsformar av aluminiumfolie. Nagga med en gaffel. Låt stå i kylen.

3. Fyllning: Riv mandelmassan grovt och rör samman med smöret. Rör i ett ägg åt gången. Fyll formarna till ca 3/4. Skär äpplena i tunna klyftor. Tryck ner några klyftor i varje kaka.

4. Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten, lite i taget. Färga ev med några droppar röd hushållsfärg. Bred glasyren på kakorna.

 

Citrusmazarin med daim

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons