Medelhavskyckling med citron och parmesanost

Medelhavskyckling
Vill du bjuda på något gott och lättlagat? Då ska du prova tunt skivad kycklingfilé med läcker senapsdressing, stekt citron, haricots verts och finbladig rucolasallad. Friskt och så drömgott!
Annons
Medelhavskyckling
Gott, lättlagat och perfekt att göra om man blir flera. Foto: Anders Norrsell

Recept kycklingfilé med citron och parmesanost

6 port

4 kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Dressing
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 tsk dijonsenap
2 sardellfiléer
1 msk citronsaft
3 droppar worcestershiresås
1 dl olivolja
1/2 dl riven parmesanost

Annons

Till servering
ca 200 g haricots verts
1 citron
20–30 g finbladig rucolasallad
hyvlad parmesanost

Ugn 125°

 

Gör så här

1. Dressing: Koka upp ägget, låt det därefter sjuda 1 min. Kyl ner ägget. Riv vitlöken. Mixa ägg, vitlök, senap, sardeller, citronsaft och worcestershiresås. Tillsätt oljan droppvis i skålen. Mixa vidare. Tillsätt parmesanost.

2. Putsa kycklingfiléerna, salta och peppra. Bryn kycklingen i smör. Lägg kycklingen i en ugnsform och stek klart mitt i ugnen tills den har en innertemp på ca 72°. Ta ut kycklingen ur ugnen och låt den vila i ca 10 min.

3. Servering: Koka haricots verts. Skiva citronen och stek skivorna. Skär kycklingen i tunna skivor. Lägg upp haricots verts, kyckling, citronskivor och rucolasallad på ett stort fat. Ringla dressingen över och toppa med parmesanost.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons