Mexikansk gryta med högrev och chorizo recept

Het högrevsgryta med chorizo
Bjud på en härlig texmexgryta med högrev och chorizo! Grytan ska puttra länge på spisen för att smakerna ska komma fram. Servera med tortillachips och gräddfil – värmande och gott!
Annons
Het högrevsgryta med chorizo
Bjud på härlig texmexgryta med smak av chili och spiskummin! Foto: Eva Hildén Smith

Recept mexikansk gryta med högrev och chorizo

6 portioner
800 g nötkött, t ex högrev
2 msk olja
1 tsk salt
150 g chorizo
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 grön chili
3 msk tomatpuré
2 msk chipotlepasta
1 msk spiskummin
1 tsk chilipulver
1/2 msk oregano
3 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 msk farinsocker
400 g konserverade cocktailtomater
150 g rostad paprika

Annons

Servering
gräddfil
tortillachips
guacamole
kidneybönor
klyftpotatis el sötpotatis
majs

 

Så här lagar du mexikansk gryta med högrev och chorizo

1. Skär köttet i grytbitar och bryn det i olja i en stekpanna. Salta. Lägg det i en gryta.

2. Strimla korven, hacka lökarna, krossa vitlöksklyftorna och strimla chilin. Bryn korv, lök, vitlök och chili i olja.

3. Lägg det brynta i grytan med köttet. Tillsätt tomatpuré, chipotlepasta, kryddor, vatten, vinäger, socker och tomater . Låt grytan sjuda långsamt under lock 11/4 tim. Rör om då och då.

4. Skär paprikan i bitar (om du inte använder strimlad inlagd paprika) och lägg ner i grytan.

5. Servera grytan med tillbehören.

Burgundisk köttgryta
Härligt mustig smak har den här festliga grytan som vi gjort på grytbitar av nötkött. Foto: Pontus Ferneman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons