Recept: Glutenfritt – mintchokladbiskvier utan vitt socker

Minchokladbiskvier utan vitt socker - Glutenfritt
Mintchokladbiskvier –smarriga småkakor som som både är glutenfria och bakade utan vitt socker!
Annons

Recept: Glutenfritt – mintchokladbiskvier utan vitt socker

20 stycken
3 dl mandelmjöl
3/4 dl kokossocker, finns i välsorterade livsmedelsbutiker
2 stora äggvitor
Mintchokladkräm:
2 äggulor
1 1/2 dl kokossocker,
1 dl kokosolja
2 msk kakao
2–3 droppar pepparmyntsolja
Garnering:
100 g mörk choklad
1/2 msk neutral olja

Annons

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Vispa ihop mandelmjöl, kokossocker och äggvitor (spara gulorna till fyllningen). Klicka ut smeten till små runda plattor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda, ca 10 minuter. Låt svalna.
3. Mintchokladkräm: Vispa ihop äggulor, kokosocker, kokosolja, kakao och pepparmyntsolja till en jämn smet. Låt stå kallt ett par timmar.
4. Klicka, med hjälp av två teskedar, ut chokladkrämen på bottnarna och forma till små toppar.
5. Garnering: Smält chokladen och blanda den med oljan. Låt svalna. Doppa chokladbiskvierna snabbt i chokladen och låt rinna av på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

Recept: Åsa Swanberg
Foto: Ludwig Swanberg

Läs också:

Glutenfri kladdkaka med passionsfrukt

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

2 kommentarer till “Recept: Glutenfritt – mintchokladbiskvier utan vitt socker”

  1. Karin Folke skriver: 12 mars, 2019

    Jättedåligt att alla mina recept från Hemmets nu har försvunnit när ni ändrat till Allas


    1. Åsa Österling skriver: 20 mars, 2019

      Hej Karin! Så tråkigt att du känner så. Recepten från Hemmets har inte försvunnit utan finns nu under fliken Mat och dryck tillsammans med många tusen recept från Allers, Allas, Året Runt och Matmagasinet. Är det några speciella recept du letar efter? Mejla mig gärna på [email protected] så ska jag försöka hjälpa dig. Ha det fint!


Annons