Mjuka pepparkaksrutor med apelsin i långpanna recept

Pepparkaksrutor
Ska du ha stort kalas? Prova då att baka dessa ljuvliga mjuka pepparkaksrutor med frisk apelsinsmak i långpanna! Frostingen med vanilj och apelsin är pricken över i!
Annons
Pepparkaksrutor
Ljuvlig smak av apelsin har dessa goda mjuka pepparkaksrutor. Foto: Pontus Ferneman

Recept mjuka pepparkaksrutor med apelsin i långpanna

ca 42 rutor

325 g smör, mjukt
5 dl strösocker
5 ägg
rivet skal av 1 apelsin
½ dl pressad apelsinsaft
8½ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
2 tsk malen kryddnejlika
2 tsk stött kardemumma
1½ dl filmjölk

Annons

Frosting
250 g smör, mjukt
350 g färskost, t ex philadelphia-
6 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk pressad apelsinsaft

Garnering
apelsin- el clementinklyftor

Ugn 200°

 

Så här bakar du mjuka pepparkaksrutor med apelsin i långpanna

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt apelsinskal och -saft.

2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Vänd ner det i smeten växelvis med filmjölken.

3. Bred ut smeten i en långpanna (ca 30×40 cm) med bakplåtspapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

5. Frosting: Vispa smöret tillsammans med de andra ingredienserna till en slät kräm. Bred krämen på kakan. Låt stå en stund.

6. Skär i rutor. Dekorera med små apelsinklyftor eller hinnfria clementinklyftor.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons