Mjuksega kolasnitt med russin recept

Kolasnitt med russin
Fyll kakburken med läckra småkakor! Här bakar vi mjuksega kolasnitt där russin gör en redan god kaka ännu lite godare!
Annons
Kolasnitt med russin
Får det lov att vara en kolakaka? Ta en, ta två! Foto: Pontus Ferneman

Recept mjuksega kolasnitt med russin

ca 48 st

150 g smör, mjukt
1 1/4 dl farinsocker
½ dl ljus sirap
4½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ msk vaniljsocker
1 dl russin

Ugn 175°

 

Så här bakar du kolasnitt med russin

Annons

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och russin. Arbeta snabbt samman allt till en deg.

Annons

2. Dela degen i 4 bitar. Rulla ut till längder som motsvarar plåtens längd. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper.

3. Platta till längderna lite lätt. Grädda i mitten av ugnen, 12–15 min.

4. Låt längderna svalna lite innan de skärs i bitar.

 

Chokladdoppade kolakakor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons