Mockachokladmousse i glas recept

Mockachokladmousse i glas
Kaffe och kardemumma ihop med choklad i en len och gräddig chokladmousse – kan det bli bättre?
Annons
Mockachokladmousse i glas
Stora som små älskar chokladmousse! Den här varianten blir extra fräsch och snygg med kiwi. Foto: Anders Norrsell

Recept mockachokladmousse i glas

4-8 portioner

100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 tsk stött kardemumma
1/2 dl nybryggt starkt kaffe
2 msk konjak, kan uteslutas

Garnering
1/2 dl finhackade hasselnötter
kiwiblommor, se recept nedan

Annons

Så här gör du mockachokladmousse

1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad.

2. Vispa grädden. Tillsätt kardemumma, kaffe och ev konjak. Vänd ner chokladen och blanda väl.

3. Fördela moussen i 4 stora eller 8 små kaffekoppar och låt stå kallt i minst 2 timmar.

4. Strö över hasselnötter.

5. Garnering: Stick ner en kvist mynta i varje kopp och garnera med en kiwiblomma (se nedan).

Recept kiwiblomma

Skala och skär 1 kiwi i 1/2 cm tjocka skivor. Tryck ut en blomma med hjälp av liten utstickare. En urkärnare går också bra. Stick i en tandpetare i kiwiblomman från kortsidan och stick ner tandpetaren i chokladmoussen.

Tips! Receptet räcker till fyra normalstora desserter eller åtta bufféportioner.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons