Morotsbaguetter med pumpafrön

Morotsbaguett
Goda baguetter fixar du enkelt själv! Testa de här läckra baguetterna där finriven morot gör bröden extra saftiga och goda.
Annons
Morotsbaguett
Finns det något godare än nygräddat bröd? Foto: Anders Norrsell

Recept morotsbaguetter med pumpafrön

4 st

6 dl vatten
1 pkt jäst (50 g)
3 dl finrivna morötter
ca 14 dl vetemjöl special
1 msk salt

Topping
vatten till pensling
pumpafrön
sesamfrön

Ugn 250°

 

Annons

Så här gör du morotsbaguetter

1. Värm vattnet till fingervarmt, ca 37°. Smula ner jästen i en bunke, häll i lite vatten och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, morot och 12 dl mjöl. Blanda och knåda ihop.

2. Tillsätt resterande mängd mjöl, 1–2 dl, till en kletig deg men så pass fast att den släpper bunkens kant. Knåda degen ca 10 min i maskin eller ca 15 min för hand.

3. Tillsätt salt i slutet av knådningen. Låt jäsa övertäckt på varm och dragfri plats ca 3 tim.

4. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i 4 lika stora delar. Forma och vrid degen till 4 baguetter.

5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med lite vatten och strö över frön. Snitta lite i baguetterna. Låt jäsa övertäckta på varm och dragfri plats ca 30 min.

6. Grädda ca 20 min. Kolla så de inte får för mycket färg.

 

Hasselnötsbaguetter

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons