Morotskaka i långpanna med krämig glasyr recept

Morotskaka i långpanna
När man är många passar det bra att baka morotskakan i långpanna. Prova det här receptet med härligt krämig och god vaniljtopping! Garnera med söta små marsipanmorötter.
Annons

Den här artikeln innehåller affiliatelänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av redaktionen. Läs mer om hur affiliatelänkar fungerar här.

Morotskaka i långpanna

Många rutor blir det av den saftiga morotskakan! Foto: Pontus Ferneman

Recept morotskaka i långpanna med krämig glasyr

42–50 rutor

250 g smör
5 ägg
5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk mald kanel
1½ tsk mald kardemumma
1 tsk mald ingefära
½ tsk salt
350 g morötter

Annons

Toppkräm
250 g smör, mjukt
300 g färskost (typ philadelphia)
5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk pressad citronsaft

Garnering
300 g marsipan
gul och röd hushållsfärg
citronmeliss

Ugn 175°

 

Så här bakar du morotskaka i långpanna med krämig glasyr

1. Smält smöret. Ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt.

Annons

2. Blanda de torra ingredienserna. Skala och finriv morötterna. Vänd ner mjölblandningen i smeten växelvis med smöret och de rivna morötterna. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30×40 cm, med bakplåtspapper.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt svalna.

4. Toppkräm: Vispa smöret tillsammans med de andra ingredienserna till en slät kräm. Bred ut krämen över hela kakan. Skär upp den i rutor.

5. Garnering: Färga marsipanen med lite gul och lite röd hushållsfärg till orange färg. Forma små morötter av marsipanen och stick i citronmeliss som blast. Garnera rutorna med morötterna.

Köptips från Hemmets matredaktör: långpanna med lock!

Långpanna Clas Ohlson

Det är bra att ha långpannor i olika storlekar, och den här med lock från Clas Ohlson är särskilt bra att ha när du ska frakta runt kakorna. Läs mer och köp här.

Glutenfri morotskaka

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons