Gratinerad kycklingfilé med mozzarella och bacon

Ost- och spenatgratinerad kyckling
Bjud på fantastiskt god festrätt där kycklingen fått sällskap av smältande mozzarellaost, vitlöksdoftande spenat och knaperstekt bacon!
Annons
Ost- och spenatgratinerad kyckling
En krämig tzatziki blir pricken över i till gratinerad kyckling med mozzarella och bacon.

Recept gratinerad kycklingfilé med mozzarella och bacon

4 port

4 kycklingfiléer
smör till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
1 tsk italiensk salladskrydda
200 g fryst bladspenat
4 hackade vitlöksklyftor
2 dl valfri grädde
2 dl riven mozzarellaost
4 skivor bacon
50 g soltorkade tomater
4 skivor red hot chili peppar-ost, 160 g (Ica hamburgerost)
200 g cocktailtomater på kvist

Annons

Tzatziki
1 gurka
4 dl grekisk el turkisk yoghurt
2 pressade vitlöksklyftor

Ugn 200°

Gör så här

1. Bryn kycklingfiléerna i smör. Salta och peppra och strö över salladskryddan. Häll 1 dl vatten i stekpannan och koka upp skyn.

2. Ta upp och lägg filéerna i en smord ugnsform. Häll skyn bredvid. Stek i ugnen 15 min.

3. Fräs spenat och vitlök i smör. Häll över grädden och koka upp. Lägg i mozzarellan så att den får smälta. Salta och peppra efter smak. Strimla och stek baconet.

4. Fördela spenaten över kycklingfiléerna. Lägg på bacon. Strimla de soltorkade tomaterna och strö över. Lägg på ostskivorna. Lägg tomatkvisten bredvid kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 8–10 min.

5. Tzatziki: Riv gurkan och låt den rinna av i ett durkslag. Krama ur vätskan. Blanda den med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera kycklingen med potatisklyftor i ugn och tzatziki.

 

Läs mer:

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons