Ostfylld fläskfilé med rotfrukter recept

Ostfylld fläskfilé med rotfrukter
Vill du bjuda på något riktigt gott i helgen? Prova ostfylld fläskfilé – en festrätt som blir extra saftig tack vare att man lindar bacon runt filén innan man steker den. Njut tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och en lättfixad yoghurtsås.
Annons
Ostfylld fläskfilé med rotfrukter och yoghurtsås
Det är lätt att göra succé med fläskfilé! Köttet blir extra saftigt och gott när du lindar bacon runt. Foto: Anders Norrsell

Recept ostfylld fläskfilé med rotfrukter

4 portioner

6 fasta potatisar
3 palsternackor
3 morötter
1 dl persilja
3 msk olja
ca 600 g fläskfilé
100 g färskost med smak av rostad paprika
2 pkt skivat bacon, à 140 g
3 msk smör

Annons

Paprikasås
2 grillade paprikor
3 dl matyoghurt
pressad limesaft

Ugn 225°

 

Annons

Så här gör du ostfylld fläskfilé med rotfrukter

1. Tvätta och klyfta potatisarna. Skala och dela palsternackor och morötter. Finhacka persiljan. Blanda rotfrukter, persilja och olja. Salta och peppra. Tillaga rotfrukterna på plåt med bakpapper mitt i ugnen ca 20 min.

2. Putsa köttet och skär ett längsgående snitt utmed hela filén utan att skära igenom den. Lägg köttet plant, täck med plastfolie och banka försiktigt ut det till en platta med hjälp av bottnen på en kastrull.

3. Bred ut osten på filén. Rulla samman som en rulltårta från långsidan. Linda in i bacon, fäst med tandpetare om det behövs. Bryn rullen i smör i stekpanna.

4. När rotfrukterna stekt 20 min, lägg köttet ovanpå eller vid sidan av och stek vidare ca 20 min, eller tills innertemperaturen på köttet visar 68–70°.

5. Paprikasås: Tärna paprikorna fint och blanda med yoghurten. Smaka av med pressad limesaft och salt. Servera såsen till köttet och rotfrukterna.

Annons

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons