Recept på mackor med kyckling och bacon

Recept på mackor med kyckling och bacon
Njut av en supermacka toppad med halloumi.
Annons
Läcker smörgåslyx.

• 4 pers • 25 min

Läckra mackor med kyckling och bacon – recept

Mackor

3 kycklingfiléer
250 g halloumiost
olivolja
1 pkt bacon
4 skivor surdegsbröd
1 litet roman- salladshuvud
ca 20 blad färsk basilika
½ dl hackad persilja
grovmalen svartpeppar

Picklade tomater

ca 300 g små tomater i olika färger
1 dl ättiksprit, 12%
2 dl socker
3 dl vatten

Sås

½ dl majonnäs
½ dl crème fraiche
rivet skal av 1 lime
saft av ½ lime
1 liten pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Annons

1. Börja med de picklade tomaterna och sedan såsen. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Ta kastrullen från plattan. Dela tomaterna i mindre bitar och lägg ner i lagen.
2. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt och peppar.
3. Skiva halloumin i ca 1 cm tjocka skivor. Häll upp lite olivolja på en flat tallrik och lägg skivorna i oljan. Vänd då och då.
4. Dela varje kycklingfilé i tre bitar, 3–4 cm tjocka. Ställ på högkant och banka ut till ca 1 cm tjocklek. Salta och peppra. Stek filéerna gyllenbruna i lite olja, ca 2 minuter på var sida. Kycklingen ska vara genomstekt. Ta upp filé- bitarna, lägg i baconskivor och knaperstek.
5. Stek halloumin gyllenbrun på bägge sidor. Krydda med grovmalen svartpeppar.
6. Vill man ha grillränder på ost och kyckling kan man steka dem i en grillpanna.
7. Rosta brödskivorna och varva sedan salladsblad med filéskivor, bacon, halloumiost, basilika och persilja på bröden. Plocka upp tomaterna ur lagen och fördela dem ovanpå mackorna. Servera såsen i skålar bredvid.

Av Jan-Erik Hagbohm
Bild: Fredrik Ödman

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons