Panerad schnitzel med brunsås och ärter recept

Panerad schnitzel med brunsås
Panerad skinkschnitzel är billig mat som passar till både vardag och fest! Här serverar vi den med brunsås, ugnsstekt potatis, ärter och citron.
Annons
Panerad schnitzel med brunsås
Lyxigt och frasigt! Snåla inte med paneringen. Foto: Eva Hildén Smith

Recept panerad schnitzel med brunsås

4 portioner

4 skivor skinkinnanlår el tunna skivor utskuren kotlettrad
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
1/2 dl olja
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås
3 dl vatten
2 msk konc kalvfond
2 dl crème fraiche
3 msk vetemjöl
2–3 msk kinesisk soja

Annons

Garnering
4 skivor citron

Servering
gröna ärter
ugnsstekta potatishalvor

 

Så här gör du panerad schnitzel

1. Sås: Häll ingredienserna i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter.

2. Panera köttet först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Det ska vara mycket panering. Stek skivorna på medelvärme ca 2 min per sida i rikligt med olja. Salta och peppra.

3. Garnera schnitzlarna med citronskivor. Servera med såsen, gröna ärter och ugnsstekta potatishalvor.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons