Pannbiff med löksky – klassisk husmanskost!

Pannbiff med lök
Pannbiffen – en riktig klassiker som förgyller vardagen! För vem skulle inte kunna tänka sig att mumsa på goda färsbiffar med löksås, inlagd gurka och lingon?
Annons
Pannbiff med lök
Klassisk husmanskost som garanterat uppskattas! Foto: Eva Hildén Smith

Recept klassisk pannbiff med löksky

4 port

3/4 dl vatten
1 dl havregryn
1 msk potatismjöl
500 g köttfärs
1 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
smör till stekning

Löksky
3 dl sky från stekningen
3 msk konc kalvfond
3 gula lökar
1/2 dl hackad persilja

Annons

Servering
kokt potatis
inlagd gurka
lingonsylt
sockerärter
kokta morötter

 

Gör så här

1. Blanda vatten, havregryn och potatismjöl och låt det svälla 5 min. Blanda ner färsen och de övriga ingredienserna till en jämn smet. Forma till 8 biffar.

Annons

2. Stek biffarna ca 4 min per sida. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara skyn (mät upp 3 dl).

3.  Löksky: Blanda skyn från stekningen med fond och smaka av med salt och peppar.

4. Skiva löken tunt, gärna med mandolin, och bryn dem i smör. Häll på skyn och sjud någon min tills löken är mjuk. Strö över persilja.

5. Servera biffarna i löksåsen med kokt potatis, gurka, lingon, sockerärter och morötter.

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons