Pannkaksmuffins med spenat och fetaost

Pannkaksmuffins med spenat och fetaost
Dags för brunch? En av smårätterna du serverar kan med fördel vara dessa vegetariska pannkaksmuffins med ost- och spenatfyllning. Härligt gott och lättlagat!
Annons
Pannkaksmuffins med spenat och fetaost
Prova våra matiga muffins med ostfyllning och spenat.

Recept spenat- och ostfyllda pannkaksmuffins

ca 12 st

60 g småbladig spenat
75 g fetaost
smör
3 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
5 dl mjölk
4 ägg

Garnering
kryddgrönt, spenatblad

Ugn 225°

Gör så här

1.  Ansa spenaten. Mosa feta osten med en gaffel. Fräs spenaten i smör utan att den tar för mycket färg. Sila bort överflödig vätska.

Annons

2. Smörj ett muffinsbleck med smör och mjöla det lite. Blanda vetemjöl och salt i en skål. Vispa ner mjölken lite i taget. Vispa ner äggen ett i taget och blanda samman till en klimpfri smet.

3. Häll lite smet i varje fördjupning i blecket. Fördela därefter spenat och mosad fetaost i varje. Häll på resterande smet. Grädda strax under ugnens mitt i 15–20 min.

4. Garnera med spenatblad eller kryddgrönt.

 

Läs mer:

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons