Krämig pannkaksrulle med ost och skinka

Pannkaksrulle med skinka och ost
Pannkaksrulle är ett festligt sätt att servera pannkakor på! Gör en tunn ugnspannkaka, toppa med en god fyllning på ost och skinka och rulla ihop – voilá, så har du en krämig pannkaksrulle!
Annons
Pannkaksrulle med skinka och ost
Fredagsfavorit! Vi fyller pannkaksrullen med skinka, ost och tomater och serverar en fräsch sallad till.

Recept pannkaksrulle med skinka och ost

6 port
125 g smör
21/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
4 ägg

Fyllning
3 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
11/2 dl vispgrädde
3 msk finhackad basilika
100 g tärnad skinka
1 dl riven lagrad ost
150 g cocktailtomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Annons

Topping
11/2 dl riven lagrad ost
cocktailtomater på kvist
färsk basilika

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk. Värm upp under omrörning tills smeten släpper grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Fördela smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min.

2. Ta ut från ugnen. Vänd upp bottnen på nytt bakpapper och dra av bakpapperet som pannkakan gräddats på. Låt svalna.

3. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt koka i ca 5 min. Tillsätt basilika, skinka och ost. Halvera tomaterna och vänd ner. Smaka av röran med salt och peppar.

4. Bred ut stuvningen på pannkakan. Rulla samman från långsidan. Placera pannkakan i en bakpappersklädd långpanna med skarven neråt.

5. Topping: Strö över riven ost. Gratinera i ca 10 min. Lägg in en klase cocktailtomater på kvist bredvid.

6. Garnera pannkaksrullen med cocktailtomaterna och basilika. Servera med sallad.

Tips! Godast varm eller ljummen.

 

Läs mer:

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons