Parmalindad fläskfilé med ädelost

Parmalindad fläskfilé
Härligt saftig blir fläskfilén när du fyller den med ädelost. Servera med en krämig potatissallad – en riktig festrätt!
Annons
Parmalindad fläskfilé
Festgott med fläskfilé! Foto: Anders Norrsell

Recept parmalindad fläskfilé med ädelost

4 port

1 fläskfilé, ca 700 g
100 g ädelost
1/2 gul lök
140 g tärnat bacon
8 skivor parmaskinka
smör till stekning

Krämig potatissallad
700 g småpotatisar, t ex delikatesspotatis
100 g sockerärter
1 knippe rädisor
60 g babyspenat
21/2 dl gräddfil
4 salladslökar
3 msk finklippt gräslök

Annons

Garnering & servering
250 g sockerärter
basilika
cocktailtomater

Ugn 175°, 225°

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär två längsgående snitt i köttet från vardera sidan så att du kan vika ut köttet till en plan platta. Salta och peppra.

2. Smula sönder ädelosten och lägg den på köttet. Skala och finhacka löken. Fräs löken och baconet blankt och smidigt utan att det tar för mycket färg. Fördela lök och bacon på köttet. Rulla samman fläskfilén från långsidan som en rulltårta.

3. Lägg ut skinkskivorna omlott och lägg fläskfilén ovanpå. Rulla in köttet i skinkskivorna. Bind ev upp köttet med steksnöre. Bryn köttet i smör i stekpanna. Lägg det i en bakpappersklädd långpanna. Låt steka tills innertemperaturen är ca 70°, ca 20 min. Låt köttet vila under aluminiumfolie.

4. Krämig potatissallad: Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av och dela den i bitar. Ansa sockerärterna, koka dem i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Låt rinna av. Klipp dem i strimlor. Tvätta och klyfta rädisorna. Blanda potatis och grönsaker (även spenat) med gräddfilen, smaka av med salt och peppar. Ansa och strimla salladslöken. Klipp gräslöken. Lägg upp potatissalladen på serveringsfat och garnera med salladslök och gräslök.

5. Garnering & servering: Skiva upp köttet och placera på ett uppläggningsfat gärna tillsammans med kokta sockerärter. Garnera med basilika och delade cocktailtomater.

 

Läs mer

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons