Recept: Parmesanpanerade kycklingnuggets med citronsås

Parmesan-nuggets med citronsås
Parmesan- och pankopanerade kycklingnuggets med citronsås. Uppskattat av både stora och små!
Annons
Parmesan-nuggets med citronsås
Foto: Erik Karlsson

Parmesankryddade kycklingnuggets med citronsås

4 portioner
400 g kycklingfilé
salt, peppar
1 1/2 dl panko, asiatiskt ströbröd eller vanligt ströbröd
1 dl fint riven parmesanost
1/2 tsk paprikapulver, gärna den rökta varianten
1 dl vetemjöl
2 ägg
3/4 dl rapsolja
2 msk finhackad persilja
Tillbehör:
citronsås eller yoghurtsås med örter, se recept
ris
sallad

Annons

Gör så här:
1. Skär kycklingen i bitar som är ca 3×3 cm. Krydda med salt och peppar.
2. Blanda panko, parmesanost, paprikapulver och mjöl. Vispa upp äggen.
3. Doppa kycklingbitarna först i äggen och sedan i pankoblandningen.
4. Stek 5–6 bitar i taget runt om i en stekpanna med olja, ca 4–5 minuter. Strö över hackad persilja. Servera med citronsås, kokt ris och sallad.

Citronsås

Blanda 2 dl crème fraiche och 2 tsk rivet citronskal. Smaka av med salt och svartpeppar.

Recept: Janet Gustavsson

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons