Parmesankyckling med krämig pastasås recept

Parmesankyckling med vinsås
Här får vårens primörer sällskap av pasta och krämig vinsås med spenat. Och till detta serverar vi parmesanstekt kycklingfilé – vilken fest!
Annons
Parmesankyckling med vinsås
Kyckling med parmesan och pasta i krämig sås – toppengott! Foto: Anders Norrsell

Recept parmesankyckling med krämig pastasås

4 portioner

1 dl crème fraiche
2 msk hackad persilja
1 dl riven parmesanost
1 tsk finhackad röd chili
salt och peppar
500 g kycklingfilé
smör till stekning
300 g tagliatelle
4 späda morötter
250 g grön sparris

Annons

Sås
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
1 pressad vitlöksklyfta
60 g babyspenat
2 msk maizena ljus såsredning

Ugn 200°

 

Så här lagar du parmesankyckling med vinsås

1. Blanda crème fraiche med persilja, parmesan, chili, salt och peppar.

2. Bryn kycklingfiléerna i smör. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform, bred på parmesankrämen och tillaga i ugn ca 20 min.

3. Koka pastan enl anv på förpackningen.

4. Skala morötterna och hyvla i tunna remsor med hjälp av potatisskalare. Förväll i lättsaltat vatten 3–4 min.

5. Ansa och dela sparrisen på längden. Stek några min i smör, gärna i grillpanna.

6.  Sås: Koka upp grädde, vin, vitlök och strimlad spenat. Tillsätt såsredningen och koka upp.

7. Vänd samman morötter, sparris, pasta och sås. Skär kycklingen i skivor och toppa pastan med denna.

 

Kyckling- och korvpasta

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons