Päronkaka med nutella och nötter recept

Päronkaka med nutella
Baka och bjud på en fantastiskt god päronkaka som blir extra lyxig tack vare malda hasselnötter och nutella. Och som om det inte vore nog så har vi även täckt kakan med härlig chokladglasyr!
Annons
Päronkaka med nutella
Generöst med choklad gör alla glada! Foto: Pontus Ferneman

Recept päronkaka med nutella och nötter

10–12 bitar

150 g smör, mjukt
2 dl strösocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
100 g malda nötter el hasselnötsmjöl
1½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad, hackad
¾ dl mjölk
2–3 msk nutella, rumsvarm eller lätt värmd
1–2 päron

Annons

Glasyr & garnering
150 g mörk choklad
½ dl nutella
päron
mynta

Ugn 175°

 

Så här gör du päronkaka med nutella

1. Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.

2. Blanda vetemjöl, malda nötter/hasselnötsmjöl, bakpulver och choklad. Vänd ner det i smeten tillsammans med mjölken.

3. Bred ut smeten i en smord och bröad form (ca 24 cm i diam) med löstagbar botten. Ringla på nutella. Klyfta päronen och lägg dem ovanpå smeten.

4. Grädda i nedre delen av ugnen 35–40 min. Låt svalna.

5. Glasyr & garnering: Hacka och smält chokladen. Rör ner nutellan. Garnera kakan med glasyren och ev några päronklyftor. Stick i lite mynta.

 

Kladdkaka med päron

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons