Pastagratäng med grönkål och svamp

Pastagratäng med grönkål och svamp
Pastagratäng med grönkål och svamp – lika gott till vardag som till fest!
Annons

Pastagratäng med grönkål och svamp

Pastagratäng med grönkål och svamp

4 portioner
200 g pasta, t ex radiatori eller fusilli
100 g grönkål
250 g champinjoner
smör till stekning
salt, peppar
100 g cheddarost
140 g bacon
Extra krämig bechamelsås:
25 g smör
3 msk vetemjöl
6 dl mjölk, 3 %
salt, peppar
en nypa malen muskotnöt
1/2 msk dijonsenap
2 dl crème fraiche, 34%
Garnering:
färska örter

Annons

Gör så här: 
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka pastan och låt den rinna av.
3. Repa grönkålen och förväll i saltat vatten, 2 minuter. Låt rinna av.
4. Ansa och skär svampen i kvartar och stek dem gyllene under omrörning i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
5. Bechamelsås: Smält smöret. Vispa ner mjölet. Späd med mjölk, lite i taget, så att du får en klumpfri sås. Låt sjuda under omrörning, 5 minuter. Smaka av med salt,
peppar och muskot.Vispa ner senap och crème fraiche.
6. Blanda pasta, grönkål och svamp och lägg i över en smord ugnsform. Häll över såsen. Strö över riven ost och lägg ut baconskivor på toppen. Gratinera mitt i ugnen, 20–25 minuter. Garnera med örter.

Recept: Ylva Porsklev
Foto: Emma Eriksson

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons