Medelhavspasta med parmaskinka och melon

Pastasallad med parmaskinka och melon
Blanda pasta, fetaost, sparris, skinka och melon i en stor skål och dressa med hemlagad pesto. Lättlagad, mättande och kalasgod pastasallad!
Annons
Pastasallad med parmaskinka och melon
Parmaskinka och vattenmelon är gott i pastasallad. Foto: Anders Norrsell

Recept pastasallad med skinka, melon och pesto

4 port

Pastasallad
200 g pastaskruvar
150 g fetaost
200 g grön sparris
150 g parmaskinka
3 dl tärnad vattenmelon
flingsalt, svartpeppar

Pesto
2 stänger salladslök
2 dl hackad basilika
25 g pinjekärnor
50 g grovriven parmesanost
1 dl olivolja
ev lite vatten

Annons

Tillbehör
1 baguette

Gör så här
1. Pastasallad: Koka pastan enl anv på förp. Låt den svalna.
2. Blanda pastan med smulad fetaost och lägg upp på fat.
3. Skär sparrisen i bitar och förväll den några minuter i lättsaltat vatten.
4. Toppa pastan med nykokt sparris, skinka och tärnad vattenmelon. Strö över flingsalt (mängd efter smak) och mal över lite svartpeppar.
5. Pesto: Mixa salladslök och basilika med pinjekärnor. Tillsätt parmesanost och häll i oljan i en tunn stråle medan maskinen är igång. Blanda den hemgjorda peston med salladen eller servera den i en skål bredvid.

 

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons