Pestofyllda lövbiffsrulader med krämig potatisgratäng recept

Pestofyllda lövbiffsrulader med krämig potatisgratäng recept
Våra goda lövbiffsrulader med italienska smaker på krämig potatisbädd går snabbt att laga i en och samma form. Den här rätten passar bra att göra när man har potatis över.
Annons
Lövbiffsrulader med potatisgratäng
Otroligt smidig rätt där middagen tillagas i en och samma form. Foto: Ralph Månsson

Recept pestofyllda lövbiffsrulader med krämig potatisgratäng

4 portioner

600 g lövbiff
salt och peppar

Fyllning
10–12 soltorkade tomater
1 dl pesto

Potatisgratäng
2 gula lökar
500 g kokt fast potatis
2 lagerblad
ca 1 dl vitt vin
2 dl grädde
100 g grovriven parmesanost

Annons

Servering
finhackad persilja

Ugn 175°

 

Så här gör du pestofyllda lövbiffsrulader med krämig potatisgratäng

1. Grovhacka de soltorkade tomaterna. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det på en arbetsbänk och stryk peston jämnt över. Lägg på tomatbitar och rulla därefter ihop till rulader och fäst med tandpetare.

2. Potatisgratäng: Skala löken. Skiva löken och potatisen och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och vänd runt. Lägg på lagerblad, häll över vin och grädde och strö på den rivna osten.

3. Lägg ruladerna ovanpå gratängen i formen och stek längst ner i ugnen i ca 20 min. Finhacka persilja och strö över vid servering.

Av Miki Cutic

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons