Pilgrimsmusslor med sparris och aprikoser recept

Pilgrimsmusslor med sparris
Pilgrimsmusslor ger maten en lyxig känsla! Och aprikoserna blir härligt 
karamelliserade när man 
steker dem – så gott till sparris och milda pilgrimusslor!
Annons
Pilgrimsmusslor med sparris
Njut av pilgrimsmusslor och sparris! Foto: Pontus Ferneman

Recept pilgrimsmusslor med sparris och aprikoser

4 portioner

1 1/2 stånd grön sparris, ca 375 g
400 g pilgrimsmusslor, 8 stora el 12 små
1 ägg
1 1/2 dl ströbröd
salt, peppar
2 msk smör till stekning
50 g torkade aprikoser
50 g flagad mandel
2 msk färsk rosmarin
2 msk flytande honung

Annons

 

Så här lagar du pilgrimsmusslor med sparris

1. Skölj och ansa sparrisen, bryt ev av den nedre torra biten på varje stjälk. Koka sparrisen ca 3 min. Kyl genast i kallt vatten så att kokningen avstannar.

2. Doppa pilgrimsmusslorna i lätt uppvispat ägg. Blanda ströbrödet med lite salt och peppar. Panera pilgrimsmusslorna i strö brödet. Stek dem runt om i hälften av smöret, ca 1 min på varje sida. Ta upp och lägg åt sidan. Torka ur pannan.

3. Skär aprikoserna i strimlor, fräs dem i resten av smöret tillsammans med mandel och rosmarin ett par min. Tillsätt honung.

4. Lägg sparrisen på ett uppläggningsfat. Arrangera pilgrimsmusslor och aprikosblandning ovanpå.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons