Poké bowl med halloumi, rödbetor och ärthummus recept

Poké bowl med halloumi
Sugen på något gott och lättlagat? Då ska du satsa på en poké bowl! Här toppar vi quinoa med halloumi, marinerade rödbetor och ärthummus – läckert för både öga och gom!
Annons
Poké bowl med halloumi
Njut av rödbetsbowl med ärthummus och halloumi! Foto. Pontus Ferneman

Recept poké bowl med halloumi, rödbetor och hummus

4 portioner

Botten på skålen
4 port kokt quinoa

Marinerade betor
500 g kokta betor i olika färger
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
½ tsk salladskrydda

Annons

Ärthummus
250 g gröna ärter
2 msk olivolja
100 g fetaost
35 g spenat (1 näve)
2–3 kvistar färsk mynta
1/4 citron, saft av

Annons

Topping & garnering
150 g halloumiost
5 dl finstrimlad rödkål
200 g edamamebönor, frysta
4 msk pumpafrön
färsk mynta

 

Så här gör du poké bowl med halloumi

1. Koka quinoan och låt svalna av.

Annons

2.  Marinerade betor: Skär betorna i mindre klyftor eller kuber. Blanda olja, balsamvinäger och salladskrydda i en skål. Lägg ner betorna och rör om. Låt marinera en stund före servering.

3.  Ärthummus: Tina ärterna och lägg dem i en mixerskål. Tillsätt olivolja, fetaosten i bitar, spenat, mynta och citronsaft. Mixa slätt och smaka av med salt och peppar.

4. Topping: Skiva och pensla halloumin med lite olja. Stek eller grilla den gyllene.

5. Fördela quinoan i 4 portionsskålar. Lägg betorna i mitten och fördela halloumi, rödkål och upptinade edamamebönor i grupper runt om. Toppa med ärthummus och pumpafrön. Garnera med mynta.

 

Tomatsallad med halloumi

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons