
Recept poké bowl med räkor, picklad lök och matvete
4 portioner
Botten på skålen
4 port kokt matvete
Topping
1 kg räkor med skal
150 g sugar snaps
250 g cocktailtomater
2 gemsalladshuvuden
Picklad rödlök
2 rödlökar
½ dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1½ dl vatten
Dillmajonnäs
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 tsk pressad citron
skal av ¼ citron
Garnering
dillkvistar
4 citronklyftor
Så här gör du poké bowl med räkor
1. Koka matvetet enl anv på förp. Låt det svalna av något.
2. Topping: Skala räkorna. Skär sugar snapsen i avlånga bitar och halvera cocktailtomaterna.
3. Picklad rödlök: Skala och skiva lökarna tunt. Lägg i en skål. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Häll det över löken och låt svalna. Förvara i kylskåp om det blir något över.
4. Dillmajonnäs: Plocka och lägg dillkvistar i en mixer med majonnäsen. Mixa slätt och smaka av med pressad citron och rivet citronskal.
5. Upplägg och garnering: Fördela matvetet i 4 portionsskålar. Stick ner gemsalladsblad vid kanten av skålarna. Lägg på räkor, sugar snaps, cocktailtomater och rödlök enligt bild. Toppa med dillmajonnäs och garnera med dill och citronklyftor.