Poké bowl med räkor, picklad rödlök och matvete recept

Poké bowl med räkor
Har du hört talas om den nya populära maträtten poké bowl? Gruppera räkor, dillmajonnäs och picklad rödlök på en bädd av matvete i en skål och vips är det klart!
Annons
Poké bowl med räkor
Räkbowl – som en riktigt lyxig räksallad! Servera gärna med gott bröd och ett glas vitt vin. Foto: Pontus Ferneman

Recept poké bowl med räkor, picklad lök och matvete

4 portioner

Botten på skålen
4 port kokt matvete

Topping
1 kg räkor med skal
150 g sugar snaps
250 g cocktailtomater
2 gemsalladshuvuden

Picklad rödlök
2 rödlökar
½ dl ättiksprit, 12 %
1 dl strösocker
1½ dl vatten

Annons

Dillmajonnäs
1 kruka dill
1 dl majonnäs
1 tsk pressad citron
skal av ¼ citron

Garnering
dillkvistar
4 citronklyftor

 


Så här gör du poké bowl med räkor

1. Koka matvetet enl anv på förp. Låt det svalna av något.

2.  Topping: Skala räkorna. Skär sugar snapsen i avlånga bitar och halvera cocktailtomaterna.

3. Picklad rödlök: Skala och skiva lökarna tunt. Lägg i en skål. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Häll det över löken och låt svalna. Förvara i kylskåp om det blir något över.

4. Dillmajonnäs: Plocka och lägg dillkvistar i en mixer med majonnäsen. Mixa slätt och smaka av med pressad citron och rivet citronskal.

5. Upplägg och garnering: Fördela matvetet i 4 portionsskålar. Stick ner gemsalladsblad vid kanten av skålarna. Lägg på räkor, sugar snaps, cocktailtomater och rödlök enligt bild. Toppa med dillmajonnäs och garnera med dill och citronklyftor.

 

Salladsskålar med räkor

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons