Lyxiga potatishalvor med ost och bacon recept

Dubbelbakad potatis med bacon och ost
Vill du bjuda på ett riktigt lyxigt potatistillbehör? Prova de här mumsiga potatishalvorna som gratineras med bacon och ost!
Annons
Dubbelbakad potatis med bacon och ost
Så lätt att göra och sååå gott att äta! Foto: Ulf Svensson

Recept bakad potatis med ost och bacon

4 portioner

4 bakpotatisar
1/2 pkt bacon, 125 g
1 dl hackad persilja
11/2 dl grädde
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost

Ugn 200°, 250°

 

Annons

Så här gör du bakad potatis med ost och bacon

1. Tvätta potatisarna och picka skalen. Lägg in dem i 200° varm ugn ca 50 min eller tills de är mjuka.

2. Halvera och dela potatisarna på längden. Gröp ur dem med en sked utan att skalen går sönder. Lägg tillbaka hälften av ”potatisskålarna” på en plåt.

3. Strimla och stek baconskivorna. Mosa potatisen och blanda moset med bacon, persilja, grädde, smör, salt och peppar. Det ska bli ett ganska löst mos. Lägg tillbaka det i potatisskålarna. Strö över osten.

4. Gratinera potatishalvorna i 250° varm ugn 5–7 min. Servera till stekt entrecote eller biff och en sallad.

 

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons