Potatispaj med kryddig korv och salladslök recept

Potatispaj med korv
Här njuter vi av färskpotatis i en frasig paj. Servera gärna ett glas kall öl till den goda potatispajen – passar perfekt till kryddig korv!
Annons
Potatispaj med korv
Lättlagad paj med färskpotatis och korv – perfekt till sommarens alla bufféer! Foto: Anders Norrsell

Recept potatispaj med kryddig korv

4 portioner

3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
2 salladslökar
ca 500 g kokt färskpotatis
3 stekta valfria kryddiga korvar
4 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 dl riven lagrad ost
3 msk finhackad persilja el timjan
1 knippe finklippt gräslök

Annons

Garnering
persilja
rädisor

Ugn 225°

 

Så här lagar du potatispaj med korv

1. Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Svep in degen i plastfolie och låt vila svalt i ca 20 min.

2. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajskalet med en gaffel. Förgrädda i ca 10 min.

3.  Fyllning: Strimla salladslöken och fördela i pajskalet. Skiva potatisen och korven.

4. Vispa samman ägg, grädde och mjölk. Rör ner ost, persilja och gräslök. Häll ¾ av äggstanningen i pajskalet.

5. Fördela potatis och korv i pajskalet och häll över resterande äggstanning. Grädda i ugnens mitt i 35–40 min.

6. Garnera med persilja och rädisor vid servering.

TIPS! Pajen kan ätas både varm eller kall och färska rädisor eller sockerärter är gott att servera till.

 

Färskpotatispaj med timjan

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons