Potatissallad med varmrökt lax och senapsdressing recept

Potatissallad med lax
Underbar sommarsallad med färskpotatis, krispiga grönsaker och varmrökt lax. Den krämiga dressingen med smak av senap och pepparrot ger rätten det där lilla extra!
Annons
Potatissallad med lax
Matig potatissallad – bästa sommarlunchen! Foto: Anders Norrsell

Recept potatissallad med varmrökt lax och senapsdressing

4 portioner

500 g färskpotatis
1 knippe små morötter
1 knippe grön sparris
150 g sugar snaps
1 knippe rädisor
3 kokta ägg
4 salladslökar
300 g varmrökt lax
1/2 dl grovt hackad dill
1 kartong krasse

Annons

Dressing
100 g smör
2 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk fransk senap
1/2 dl rapsolja
4 msk riven pepparrot
salt och svartpeppar

 

Så här gör du potatissallad med lax

1. Koka potatis och morötter mjuka. Dela dem i bitar om de är stora.

2. Bryt av basen och koka sparrisen i ca 3 min. Spola sedan av i kallt vatten och låt rinna av.

Annons

3. Ansa och koka sugar snapsen i ca 1 min. Spola sedan av dem i kallt vatten.

4. Ansa rädisorna, koka dem i 30 sek, spola av dem i kallt vatten och låt rinna av. Halvera.

5. Skala äggen och klyfta dem. Strimla salladslöken. Dela laxen i lagom stora bitar.

6. Blanda allt försiktigt på ett stort fat. Strö över dill och klipp krasse över salladen.

7.  Dressing: Bryn smöret. Vispa äggulor, vinäger och senap i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Tillsätt smöret under vispning, tänk på att inte ta med bottensatsen. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons