Potatissoppa med fänkål och citron recept

Potatissoppa med fänkål
Här svänger vi ihop en härlig potatissoppa som får smak av fänkål och citron. Servera gärna lite gott bröd till den krämiga soppan.
Annons
Potatissoppa med fänkål
Citron och fänkål ger potatissoppan en frisk och fin smak. Foto: Pontus Ferneman

Recept potatissoppa med fänkål och citron

4 portioner

6–7 medelstora potatisar, fast sort
1 bananschalottenlök
1 liten fänkål, ca 150–200 g
1 tsk smör el olja
3 dl grädde
7 dl grönsaksbuljong
1 citron, skal & saft
salt, peppar, strösocker
2 msk hackad dill
70 g färsk bladspenat

Annons

Servering
2 mjukkokta ägg
bröd

 

Så här gör du potatissoppa

1. Skala potatisen och skär den i småtärningar. Skala löken och hacka den fint. Ansa fänkålen och skär i mindre bitar.

2. Fräs grönsakerna i matfett tills de blir glansiga och mjuknar en aning. Häll på grädden och låt sjuda 10 min. Rör om då och då.

3. Tillsätt buljong och citronskal och -saft. Rör om och hetta upp soppan. Smaka av med salt, peppar och ett par nypor socker. Vänd ner dill och spenat precis före servering.

4. Servera med ägghalva och ett gott bröd.

 

Potatis- och purjolökssoppa med lax

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons