Potatistortilla med korv för 1 person

Potatistortilla med korv
Potatistortilla är en lättlagad rätt som passar lika bra till lunch som middag. Servera gärna kryddig korv och krispig grönsallad till. Receptet är för en person.
Annons
Potatistortilla med korv
Spansk tortilla – perfekt att göra i en liten stekpanna! Foto: Pontus Ferneman

Recept spansk potatistortilla med korv

1 portion

150 g potatis
1 msk hackad gul lök
1/2 hackad vitlöksklyfta
smör till stekning
salt och svartpeppar
1 dl styckfryst bladspenat, tinad
2 ägg
2 msk vatten

Annons

Servering
valfri korv, t ex chorizo

Garnering
1 msk klippt persilja

Ugn 200°

 

Annons

Så lagar du potatistortilla med korv

1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.

2. Stek potatis, lök och vitlök i smör i en ugnstålig liten stekpanna tills det mjuknat. Krydda med salt och peppar. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur spenaten och vänd ner den i potatisblandningen.

3. Vispa samman ägg och vatten. Salta och peppra. Häll äggstanningen i pannan med potatisblandningen. Rör om.

4. Sätt in pannan mitt i ugnen. Stek i ca 10 min tills äggstanningen börjat stelna. Vänd tortillan med hjälp av en tallrik. Lägg en ny klick smör i pannan och låt tortillan glida ner i stekpannan med den ostekta sidan neråt. Stek ytterligare 5–10 min.

Annons

5. Vänd upp tortillan på ett fat.

6. Servera med stekt korv. Garnera med persilja.

 

Läs mer:

Vegetarisk bondomelett

Mer recept och inspiration från allas.se:

Tävla med Maud!

ANNONS

Tävla med Maud Onnermark!

Läs mer och tävla här!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons