Rabarbergifflar med vit choklad recept

Rabarbergifflar
Njut av nybakade vetebullar med läcker fyllning. De här gifflarna fyller vi med vit choklad och syrlig rabarber – så gott tillsammans!
Annons
Rabarbergifflar
Sockerdoppade gifflar med läcker fyllning – mums! Foto: Pontus Ferneman

Recept rabarbergifflar med vit choklad

16 st

1/2 pkt jäst för söta degar (25 g)
50 g smör
3 dl kvarg
1 dl vit sirap
ca 8 dl vetemjöl special

Fyllning
125 g vit choklad
2 stjälkar rabarber

Garnering
25 g smör
2–3 msk strösocker

Annons

Ugn 250°

 

Så här gör du rabarbergifflar

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, tillsätt kvarg och sirap. Värm till fingervarmt, 37°. Häll vätskan över jästen och rör tills den är löst.

2. Tillsätt mjölet, spar lite till utbakningen, och arbeta degen smidig och blank. Låt den jäsa 30 min under bakduk på varm och dragfri plats.

3. Ta upp och knåda degen lite på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut dem till rundlar. Dela varje rundel i 8 lika stora tårtbitar.

4. Fyllning: Hacka chokladen grovt. Ansa och skiva rabarbern tunt. Lägg några rabarberbitar på den breda sidan av varje tårtbit, strö över lite choklad. Rulla samman till en giffel och lägg med skarven neråt på en plåt med bakplåtspapper.

5. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, 20–30 min. Grädda i mitten av ugnen 5–10 min.

6.  Garnering: Smält smöret, pensla gifflarna och doppa dem i socker.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons