Rabarbermuffins med jordgubbar recept

Rabarbermuffins med jordgubbar
Förgyll fikastunden med 
lättbakade muffins som innehåller både rabarber och jordgubbar! Garnera med vispgrädde och hemgjord rabarberkompott.
Annons
Rabarbermuffins med jordgubbar
Njut av saftiga muffins med grädde och rabarberkompott. Foto: Pontus Ferneman

Recept muffins med rabarber och jordgubbar

ca 15 st

2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl neutral olja, t ex majsolja
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2½ dl mjölk
ca 250 g rabarber och jordgubbar

Annons

Rabarberkompott
200 g rabarber
½ vaniljstång
ca ½ dl strösocker
ca 1 msk vatten

Servering
2–3 dl vispgrädde
½–1 dl rabarberkompott

Ugn 175°

 

Så här bakar du rabarbermuffins

1. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt oljan, lite i taget.

2. Blanda mjöl, bakpulver, vanilj och salt. Sikta ner det i smeten. Vänd även ner mjölken i smeten.

3. Ställ ut muffinsformar på en plåt med bakplåtspapper eller i ett muffinsbleck om du har ett sådant. Fördela smeten i formarna, fyll dem till knappt ¾. Skär rabarber och jordgubbar i bitar. Lägg några bitar i varje muffins.

4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.

5.  Rabarberkompott: Skölj rabarbern. Skala helst inte, för då kan den röda färgen försvinna. Skär rabarbern i skivor. Lägg dem i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även ner själva stången samt socker och vatten. Låt blandningen sjuda i ca 10 min. Låt svalna.

6.  Servering: Vispa grädden. Vänd med lätt hand ner rabarberkompott i grädden. Garnera muffinsen med krämen eller servera den bredvid.

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons