Raggmunk med fläsk och lingonsylt recept

Raggmunk med rimmat fläsk
Tänk att få sätta tänderna i en gyllenstekt raggmunk med krispig yta – så ljuvligt gott! Och tillsammans med sältan från rimmat fläsk är detta en riktigt lyckad klassiker som förtjänar sin plats på husmanskostens topplista!
Annons
Raggmunk med rimmat fläsk
Fyll inte stekjärnet för mycket när du steker fläsket, så blir färgen extra fin. Foto: Ulf Svensson

Recept raggmunk med rimmat fläsk och lingon

4 portioner
700 g fast potatis
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
4 msk smör

Servering
600 g rimmat fläsk
lingonsylt

Gör så här

1. Blanda mjöl, salt, lite av mjölken och lätt uppvispat ägg.

Annons

2. Skala och riv potatisen. Lägg den i en sil och pressa ut vätskan. Blanda ner potatisen i smeten.

3. Stek fläsket till fin färg.

4. Smält smör i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till och stek tunna gyllenbruna raggmunkar. Servera med stekt fläsk och rårörda lingon.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons