Raggmunk på sötpotatis med stekt bacon och lingon recept

raggmunk på sötpotatis
Prova att göra raggmunkar på sötpotatis och servera med knaperstekt bacon och lingon. Klassisk husmanskost, fast på nytt sätt!
Annons
Raggmunk på sötpotatis

Baconets sälta kompletterar sötpotatisens smak perfekt. Foto: Eva Hildén Smith

Recept raggmunk på sötpotatis med stekt bacon

4 portioner

700 g skalad sötpotatis
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
4 msk olja

Servering
300 g bacon
1 dl rårörda lingon
finriven vitkål

Ugn 225°

Annons

 

Så här gör du raggmunk med stekt bacon

Annons

1. Blanda mjöl, salt och lite av mjölken med lätt uppvispat ägg.

2. Riv sötpotatisen grovt och pressa ut vätskan. Blanda ner sötpotatisen i smeten.

3. Häll olja i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till den och stek på båda sidor till tunna gyllenbruna raggmunkar. Lägg dem på en plåt och håll dem varma i ugnen medan baconet steks.

4. Servering: Stek baconet knaprigt på svag värme i stekpanna. Låt fettet rinna av på hushållspapper. Servera raggmunkarna med bacon, rårörda lingon och riven vitkål.

 

Läs också:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons