Raggmunkar med stekt fläsk recept

Raggmunkar med stekt fläsk
Knaperstekt raggmunk med fläsk och lingonsylt – finns det något ljuvligare? Här får du receptet på denna klassiska rätt. Laga och njut!
Annons
Raggmunk med stekt fläsk
Husmanskost när den är som bäst! Foto: Ulf Svensson

Recept raggmunkar med stekt fläsk

4 portioner

2 dl vetemjöl
2 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
700 g fast potatis
4 msk smör
Servering
600 g rimmat fläsk
lingonsylt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Blanda vetemjöl, salt och lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken och ägget som ska vara lätt uppvispat.

Annons

2. Skala och riv potatisen grovt på rivjärn el i matberedaren. Lägg potatisen i en sil och pressa ut vätskan. Blanda ner potatisen i äggsmeten.

3. Smält smör i en stekpanna och klicka ut smeten. Platta till den och stek tunna gyllenbruna raggmunkar. Lägg dem på en plåt och sätt in dem i ugnen medan fläsket steks.

4. Servering: Stek fläsket på medelvärme. Fyll inte stekpannan för mycket utan bara till 2/3 så blir det fin färg på fläsket.

5. Servera raggmunkarna med stekt fläsk, rårörda lingon och gärna lite cocktailtomater.

 

Läs också:

 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons