En riktigt läcker sommarpaj!

Räkpaj med avokadokräm
Tänk dig ett berg av nyskalade räkor och krämig avokadoröra i ett frasigt pajskal – vilken lyx!
Annons
Räkpaj med avokadokräm
Sommarens godaste räkpaj svänger du ihop på ett kick! Foto: Anders Norrsell

Recept öppen räkpaj med avokadokräm

4 port

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk iskallt vatten

Fyllning
2 avokador
1 citron, saft av
200 g färskost
½ dl hackad dill
salt
peppar
1 krm chiliflakes
8 stora valfria salladsblad
300 g nyskalade räkor

Annons

Dekoration
1/2 dl dillkvistar
1 citron

Ugn 225°

Gör så här
1. Pajdeg: Tärna smöret och mixa ihop det med mjöl och vatten. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Nagga pajdegen och låt den vila i kylen 30 min. Grädda den 15 min. Låt pajskalet svalna.
2. Fyllning: Mixa samman avokador, citronsaft, färskost och dill. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.
3. Täck pajskalet med salladsbladen och klicka i avokadokrämen. Fördela räkorna ovanpå. Garnera med dillkvistar och citronklyftor.

Annons

Tips! Bäst blir pajen om du fyller den med avokadokrämen och räkorna strax före serveringen.

Läs mer:

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons