Lyxig räksallad med
 parmesandressing

Räksallad med parmesandressing
Rikligt med räkor ska det vara i den här festliga pastasalladen. Handskalade räkor är godast.
Annons
Räksallad med parmesandressing
Räkor och pasta. Vilken succé! Foto: Anders Norrsell

Recept pastasallad med räkor och sojabönor

4 port
200 g pasta, valfri sort
250 g sojabönor, tinade
2 stjälkar blekselleri
1 rödlök
60 g blandad sallad
300 g skalade räkor
Dressing
1 ägg
2 dl hackad basilika
1 vitlöksklyfta
1½ dl rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 dl riven parmesanost
Dekoration
3–5 oskalade räkor
citronklyfta

Annons

 

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av och blanda med sojabönorna. Strimla sellerin, skala och hacka rödlöken fint. Blanda selleri och rödlök med pasta och bönor. Vänd ner salladsbladen.

2. Toppa salladen med räkorna.

3. Dressing: Mixa ägg, basilika, pressad vitlök, rapsolja, vinäger och parmesanost. Kör med mixerstaven till en kräm.

4. Servera dressingen i små skålar på eller bredvid tallriken.

5. Dekorera med oskalade räkor och en citronklyfta. Servera med ett gott bröd.

 

Läs mer: 

Mer recept och inspiration från allas.se:

Dela på:

Annons